10.6.08

Euro 2008 - Prva tretjina uvodnega dela

SKUPINA D

Rusija in Španija

Kot je v komentarjih omenil že Čedo, je Španija navdušila z obrambo, sredino in napadom. Ramos je to sezono pri Realu že dokazal, da je nova zvezda na branilskem nebu, očitno bo to potrdil še v reprezentaci. Zelo veseli dejstvo, da si s Puyolom dobro pokrivata hrbet. Grajenje igre se klasično začenja pri Senni, ki je zame že dlje eden izmed boljših defenzivnih vezistov v Primeri Division, še najbolj pa je Aragonés verjetno vesel dobre forme Inieste. Villa pa, vsaj tokrat fantastično. S to tekmo je reprezentančno številko sedem zagotovo zadržal dokončno. Še vedno sem mnenja, da bi Raul moral biti v tej reprezentanci, ampak Aragonésu vseeno priznam, da me je pozitivno presenetil. Moti me edino odnos. Že pri 1-0 je bilo videti lagodno sprehajanje določenih španskih igralcev in tekma bi se lahko obrnila tudi drugače. Predvsem zato bi Španiji prav prišel Raul - da bi zagotovil devetdeset minut borbe.
Rusija me je malo razočarala, ampak predvsem z nerazumljivim padcem. V prvem polčasu je iz ekipe izžarevala Hiddinkova kombinatornost, prav neverjetno je, kakšen pečat pusti v vsaki ekipi, ki se je dotakne. Da je tudi sam pričakoval več od svojih varovancev, je bilo videti tako iz njegovih gest, kot tudi iz očitajoče menjave-menjave. Rusija še ni rekla zadnje besede.

Švedska in Grčija

Pred tekmo sem napovedal rezultat 1-0 z enim samim razlogom - Švedska je od Grčije, oziroma od veliko srednje-zgornjerazrednih reprezentanc boljša le v eni stvari. Ampak ta stvar odtehta gol do dva razlike. Navijači Interja so že uganili da govorim o stvari, ki jih je nekaj tednov nazaj potegnila iz blata - Zlatan Ibrahimovič. Zlatan je kljub temu, da se šele vrača v tekmovalno formo, zlata vreden. Heh, Zlatan zlata vreden. Navdušil je še večno mladi Ljungberg, Larssonu pa ne bi nihče zameril malce več sebičnosti. Tekma nam drugače ni ponudila preveč od nogometa. Na svoj račun so resda prišli vsi štirje ljubitelji taktike v Sloveniji in vseh dvanajst v Evropi, ampak za dobro spektakla upam, da Grčija ne napreduje v drugi del tekmovanja. Nočemo še ene Portugalske zgodbe, res ne, ampak tudi tokrat ni veliko manjkalo. Grčija je do priložnosti prišla, le izkoristila jih ni. Sistem je grd, ampak deluje.

Za nami je torej četrti tekmovalni dan, še sedma in osma tekma in s tem konec prve tretjine uvodnega dela. Predstavilo se nam je vseh šestnajst ekip in lahko že okvirno ocenimo njihovo trenutno formo in kompaktnost. Predvsem uvodni zmagovalci so si nabrali psihološko in točkovno prednost, tako da bomo sedaj oči vneto upirali v osmoljence prvih tekem.

Jutri na sporedu spet SKUPINA A

Češka:Portugalska
Švica:Turčija

Moja napoved
Češka:Portugalska - 1:2
Švica:Turčija - 0:3



@Čedo, recimo nekaj takega:

1.Vratarja, ki bosta skupaj prejela manj golov v celotnem prvenstu (5€)
Prvi mora biti iz skupine [Buffon, van der Sar, Casillas, Pletikosa]
Drugi pa iz skupine [Lehmann, Nikopolidis, Macho, Cech]

2. Napadalca, ki bosta skupaj zabila več zadetkov v celotnem prvenstvu (5€)
Prvi mora biti iz skupine [Villa, Podolski]
Drugi pa iz skupine [van Nistelrooy, Ronaldo]

3.Ekipa, ki bo dlje prišla v prvenstvu (5€)
Če izpadeta obe v istem delu, odloča gol razlika.

4.Ekipa, ki bo prej dosegla rdeči karton na prvenstvu (5€)
Če ne dobita rdečega, odloča več rumenih.

Vsak izbere svoje favorite in potem na koncu izplačamo. Imaš kakšno boljšo idejo za stave? Bi se pridružil še kdo? :P

3 komentarji:

Unknown pravi ...

1)
Buffon
Cech

2)
Villa
vanNistelrooy

3)
portugalska

4)
švica

(me zanima kolk boš mel drugač)

Unknown pravi ...

He he, fino! Tole je pa super zadeva za popestritev prvenstva (članki in stave) :-D Jaz se sicer ne bom pridružil stavam, ampak bom vseskozi pameten ;-)

Shkarpyan pravi ...

1)
Pletikosa
Lehmann

2)
Villa
Ronaldo

3)
Nizozemska

4)
Italija