26.7.06

Fura št.1: "Ičići - Preizkus"

Takole. Pred nekaj urami se je končala prva "fura" z avtodomom. Kraj potovanja - Ičići, trajanje potovanja - 2 dneva, udeleženci - frend Tadej a.k.a P4nther, njegova sestra Špela a.k.a Pelka in moja malenkost. Glavni namen je bil seveda preizkus najnovejše družinske pridobitve, kombija (Citroen C35), predelanega v avtodom. Made almost completely by my dad. Iz nule. Popotovanje je več kot uspelo, avtodom je super, razen nekaj težavic s hladilnikom in pomanjkanjem inventarja vse b.p. Zakaj ravno Ičići? Že prvič, ko sva bila s Tadejem tam, nama je kraj prirasel k srcu, tako da je to postal omiljeni kraj za letovanje. Je blizu (60km iz Postojne), kamp je relativno poceni (čeprav precej v razsulu, ampak dokler so WCji čisti in voda pitna, ni panike), velika plaža pa je napolnjena predvsem z mladimi iz Rijeke, turistov je bolj za vzorec. Igrišča za odbojko na mivki in kafiči s strehco in mrzlo pivo 10m od morja zaokrožijo všečno celoto.
Ob 5:00 štartamo na Furo št.2, tako da žal trenutno nimam časa za upload slik. V soboto oz. nedeljo bodo najbrž že gor z obeh potovanj. Au revoir!

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Pošteno :) človek vam kar malo zavida :) čakam na fotke.

Anonimni pravi ...

Tvoja slovnešična precej šepa ... bi rekel!
Ne reče se omiljeno, ampak priljubljeno in ne reče se Rijeka, ampak Reka. Jasno?
Edino kar nisi omenil je trdota postelj. V vseh situacijah.
:)

Shkarpyan pravi ...

Rijeka sem zanalašč napisal tako, ker mi gredo precej na K Italijani, s svojim prevajanjem krajevnih imen. Postumia namesto Postojna, Fiume namesto Rijeka. Trst je pač naš, ampak Rijeka bo vsaj tu ostala Rijeka.

omíliti -im dov. (i?)(izpuščena prva dva dela) 3. star. priljubiti, prikupiti: s svojim pripovedovanjem mi je kraj zelo omilil; knjiga se je mnogim omilila omíljen -a -o: omiljena oblika romantike; to je omiljena snov njihovih pogovorov.

Hm, hm, hm...