8.6.08

EURO 2008 - Še brez presenečenj

Predhodno pripravljene zaloge čipsa in piva so se počasi začele taliti, saj so za nami že prve štiri tekme težko pričakovanega evropskega prvenstva v Avstriji in Švici. Nogomet je všečen, ekipe si želijo uvodnih zmag in z dosedanjimi tekmami smo lahko zadovoljni. Papirnati favoriti so svoje delo opravili brez napak in na prvo presenečenje tega prvenstva bomo morali še počakati.

SKUPINA A

Češka in Švica

Opaziti je bilo malo uvodne treme, saj se Čehi niso razigrali tako, kot to znajo. Od njih pričakujem velik dvig v formi že naslednjo tekmo, kar bodo za enakovredno kosanje s Turki tudi morali storiti. Švicarji so zame zaenkrat pokazali najmanj od vseh ekip, čeprav sem na tihem upal, da bodo ravno oni presenečenje prvenstva. Na trenutke sicer pokažejo, da imajo željo po kombinatoriki in atraktivnosti, ampak v skupini s samimi tehnično podkovanimi ekipami, bi nesporno več iztržili z neizprosno borbenostjo.

Portugalska in Turčija

Portugalci, eni izmed javnih favoritov za končno zmago, so prvo oviro prestali z odliko. Turški selektor Terim je svojo ekipo sicer taktično dobro pripravil, na desni strani je povsem zaustavil Ronalda, a kaj ko se je le-ta preprosto sprehodil po igrišču in turško obrambo razbijal z leve strani. Trenutno najbolj vroč nogometaš sveta je pokazal, da je v zadnjih dveh letih dokočno dozorel in je pripravljen počasi vzeti na pleča odgovornost tudi v reprezentanci. Komentatorji so za šibko točko portugalske reprezentance označili manjek klasične špice, ampak ko imaš na voljo štiri tako kvalitetne wingerje, napadalci pravzaprav niti niso potrebni. Prav dolga klop bo eden izmed glavnih adutov portugalcev. Za Turke velja nekaj podobnega kot za Čehe in medsebojna tekma teh dveh ekip bo nedvomno prava poslastica, saj je možno prav vse.

Trenutno stanje na lestvici:
1. Portugalska 3
2. Češka 3
3. Švica 0
4. Turčija 0

Moja napoved:

1. Portugalska 9
2. Češka 4
3. Turčija 4
4. Švica 0

SKUPINA B

Avstrija in Hrvaška

Avstrijci so me zelo prijetno presenetili, pokazali so ogromno želje in z malce več sreče bi lahko prišli tudi do remija na uvodni tekmi. Hrvati, eden izmed tihih favoritov za končno slavje, so že v prvi tekmi pokazali česa so sposobni, tako v dobrem kot v slabem smislu. Trdnost obrambe in kompaktnost vezne linije na trenutke spominja na Azzure, a kaj ko iz glave ne gre balkanski duh. Namesto da bi Avstrijo poteptali in si nabrali samozavest za prihajajoče tekme, so se po golu pomaknili nazaj in Avstrijcem pustili, da se razigrajo. Proti boljšim reprezentancam bo to pomenilo samomor. Okrcati gre tudi Bilića, ki si z menjavo vezist-branilec ob minimalnem vodstvu ni zaslužil nobenih simpatij.


Poljska in Nemčija

Poljaki so se opekli še šestnajstič. Vse provokacije pred samo tekmo in nemške glave v rokah Beenhakkerja so očitno podžgali le Elf, ki je od vseh ekip do sedaj najbolj suvereno opravil z nasprotnikom. Nemci so na trenutke sicer izgledali skoraj smešni, Ballack je katastrofalno podajal, o driblingu Schweinsteigerja ne duha ne sluha, Klose in Frings sta brcala v prazno, ampak to zgodbo že dobro poznamo. Nemci so ena izmed redkih ekip, ki so sposobni začeti malce slabše, nato pa izboljševati formo iz tekme v tekmo. Ko stroj začne mleti...


Trenutno stanje na lestvici:
1. Nemčija 3
2. Hrvaška 3
3. Avstrija 0
4. Poljska 0

Moja napoved:
1. Nemčija 7
2. Hrvaška 7
3. Poljska 3
4. Avstrija 0

Jutri pa sledijo že nove tekme in sicer najprej najbolj pričakovana skupina smrti in nato še vroče-hladna-vroče-hladna skupina D.

SKUPINA C
Romunija:Francija
Nizozemska:Italija

SKUPINA D
Španija:Rusija
Grčija:Švedska



Moja napoved:
Romunija:Francija - 1:2
Nizozemska:Italija - 1:1
Španija:Rusija - 1:0
Grčija:Švedska - 0:1

Je kdo za kakšno stavo? ;)

3 komentarji:

Unknown pravi ...

ooo sm že pozabu da te mam na RSS:)
Prijetno presenečenje. Pa če lahko podam svoje mnenje...hrvati so danes igral katastrofalno (nadaljevanje pripravljalnih tekem) in s tako igro jim proti poljakom "trda prede", da o nemcih ne govorim...
No upam da se boš vsaj zdej med prvenstvom mal razpisal pa lep pozdrav
čedo

Shkarpyan pravi ...

Ti boš zihr za kakšno stavo, Čedo :P

Kaj praviš, over/under, končni zamgovalec, zmagovalec skupine?

Let's see some money :P

PS: Hvala ;)

Unknown pravi ...

uuu zdej vidm da si že omenjal stave. Sm že na vseh straneh v stavah:) Kaj vse pa lahko staviva:) V vse se spustim...