9.6.08

EURO 2008 - Peklenska pomaranča

Še boljši bi bil naslov kar v originalu, Clockwork orange, saj je Nizozemska danes brezdvomno tiktakala kot švicarska ura. Ampak začnimo s prvo tekmo, čeprav bi jo bilo bolje kar pozabiti.



SKUPINA C

Romunija in Francija

Se že popravljam, največje razočaranje do sedaj ni Švica, temveč Francija. Upam, da bodo naslednje dve tekmi zadnje Domenechove na klopi galskih petelinov, saj je škoda dobrega imena, ki ga zapravlja. Škoda, da so šli Romuni tako previdno v tekmo in se odločili prevzeti vlogo underdoga in poizkušati iz protinapadov, saj bi z malo bolj agresivno igro mogoče prišli tudi do zmage. Francija je bila povsem brez idej, že dve leti je v nebo vpijoče pomanjkanje kvalitetnih vezistov, Domenech pa vztrajno postavlja enajsterico z Makelelejem kot glavnim pivotom, obe krili (Ribery in Malouda) pa sta pomaknjeni povsem v ekstrem. Potem pa žoga v neskončnost potuje v zadnji liniji in vsi čakajo na preblisk enega izmed napadalcev po dolgih podajah v kazenski prostor. Nasri pa bo s klopi bolj težko stopil v Zizujeve čevlje.

Nizozemska in Italija

Kolikor nas je prva tekma pustila hladne, ravno toliko nas je druga navdušila. Nizozemci so v tekmo stopili s cojones do tal in to se jim je še kako obrestovalo. Kolikor se mi je v preteklosti z rasistično selekcijo zameril van Basten, se je danes odkupil s popolno enajsterico. Oranje je res deloval brezhibno, poleg neverjetnega Sneijderja pa me je navdušil - Orlando 'Tim Duncan' Engelaar. Visok, počasen, previden, pravi kontrast ostalim devetim igralcem, ampak fantastično dopolnilo ekipi. In pa oba golmana, kapo dol! Italiji ne gre dosti očitati, odigrali so dobro, ampak je bil nasprotnik preprosto premočan. Mislim da je to prvič odkar gledam nogomet, da se je športna sreča obrnila proti Italiji. Vseeno pa mislim, da se bodo prebili naprej z dvema zmagama na naslednjih tekmah.

Še ekstra pohvala sodnikom na drugi tekmi. Običajno jih samo grajamo, ampak tokrat si švedska trojica zasluži čisto desetko za sojenje. Kriterij, ki je dopuščal razvoj igre, ampak hkrati kontrola posameznih igralcev, ter nasploh Frojdfeltova odličitev, da se je v 50:50 situacijah odločal za ne-prekinjanje igre. Saj se vendar igra za gole, kajne?

Trenutno stanje na lestvici
1. Nizozemska 3
2. Francija 1
3. Romunija 1
4. Italija 0

Moja napoved
1. Nizozemska 9
2. Italija 6
3. Francija 1
4. Romunija 1



Klubi z največ zadetki na dosedanjih tekmah EP:
1. Real Madrid 3 (Pepe, van Nistelrooy, Sneijder)
2. Bayern Munchen 2 (Podolski)
3. Porto, Tottenham, Feyenoord, Banik Ostrava 1

Najlepši zadetki na dosedanjih tekmah EP:
1. Wesley Sneijder, Niz:Ita, 31'
2. Pepe, Por:Tur, 61'
3. Lukas Podolski, Nem:Pol, 72'

Še vedno sprejemam stave na praktično karkoli kar se tiče prvenstva. Dimmy?

2 komentarja:

Unknown pravi ...

Pazi se ti Francozov, ponavlja se prejšnje SP. Furija bo poharala skupino, pol pa bogi francozi ki bodo skozi zadnja vrata prišli naprej...naprej ni treba govort, edin nevem koga bodo španski mediji tokrat "upokojili":) Je pa res da so me navdušil španci dons ni kej, vezna linija in napad sta super, sam obramba jih bo matrala...
BTW: a slučajno igraš fantasy football?

Shkarpyan pravi ...

Mah, kaj pa vem. Domenech je imel na prejšnjem prvenstvu srečo, da so imeli igralci tako željo in da je Zizou potegnil za sabo ekipo. S tako enajsterico kot jo je pripeljal na EP pa nima šans v nadaljevanju tekmovanja.

Fantasya ne igram nobenga več, ne

@stave:

Jaz sem za čimbolj fun stave, lahko ap tudi kaj bolj klasičnega. BOm pol po tekmah kaj pripravil za vzorec.