22.9.06

Kaj potrebuje človek za uspešen začetek večera?

1. Rekreacijo
5km lagodnega teka, malce po trdi peščeni podlagi, nekaj časa po asfaltu, manjši ovinek po gozdni poti, medtem ko sonce pošilja še svoje zadnje žarke preko vrhov dreves in počasi tone za horizont tik poleg Nanosa.

2. Shake
2 banani, 200g vaniljevega sladoleda, 200ml sadnega jogurta po želji (banana, ananas, lahko tudi z žitaricami), 1dcl mleka. Sestavine vržemo v malce višjo posodo in s paličnim mešalnikom... zmešamo. Zmiksamo. Nalijemo v malce višji kozarec in dodamo slamico.

3. Snedvič
2 tanki rezini črnega oziroma polnozrnatega kruha namažemo z lahkim sirnim namazom, dodamo narezano ledeno mrzlo zeleno papriko in dve trdo kuhani jajci ter ščepec soli. Do polovice zavijemo v papirnato servieto in zagrizemo.

4. Šalo
Duhovnik se sprošča na ribolovu in ujame res veliko ribo. Ko jo povleče na suho, ribič poleg njega z odobravanjem vzklikne: "Glej prasico, kako je velika!" Duhovnik ga ogorčeno pokara, naj pazi na jezik. Ribiča je malce sram, ker mu je ušlo in se hitro izmuzne: "Oprostite oče, ampak ta riba se dejansko imenuje prasica."

Duhovnik sprejme razlago in se odpravi nazaj v cerkev. "Poglejte, škof, kakšno prasico sem ulovil." Škofa skoraj sezuje: "Kaj si pa vendar misliš, to je božja hiša, take besede niti slučajno ne spadajo sem!" "Ne ne, ne razumete, ta riba se dejansko imenuje prasica," mu odvrne duhovnik. "Aha," se škof popraska po glavi, "dobro, bom jaz očistil prasico in jo bomo imeli za večerjo."

Škof očisti ribo in jo odnese h kuharici. "Boste lahko pripravili to prasico?" Nuna kar poskoči od tal. "Kakšna vulgarnost," vzklikne. "Ne, sestra. Ta riba se pač tako imenuje." Kuharica je zadovoljna z razlago in veselo odvrne: "Super, pa ravno danes, ko pride na obisk papež. To bo prava poslastica!"

Zvečer se papež Ratzinger, ki je ravno na poti po Evropi, res pridruži večerji. Kuharica se je resnično izkazala in po glavni jedi, ribi seveda, si vsi oblizujejo prste. Papež je več kot očitno navdušen in pobara prisotne, kje so dobili tako slastno ribo.

Duhovnik ponosno reče: "Jaz sem ujel prasico." "Jaz sem prasico očistil," doda škof in kuharica zaključi: "Jaz pa sem spekla prasico."

Papa Ratzi jih kakšno minuto nepremično gleda z začudenjem v očeh, nato pa se nasloni nazaj na stol, si sname pokrivalo, da noge na mizo, iz žepa potegne steklenico viskija in potegne dolg požirek. "Veste kaj? Vi pizduni ste pa res kul."

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Tek - kaj pa vem no :) ko si na cilju je občutek res dober, začet je pa zmeraj težko - ampak kako je že reku eden... vsak maraton se začne s prvim korakom, metrom, kilometrom...
Shake je dober, ampak spet samo ko je narejen :)
S sendvičem je podobno, mam pa jst rajš take sendviče in jedi, ki imajo priokus mesa (zdaj grem na en sendvič s pršutom u hladilnik he he).
Vic je pa tapravi :) res dober!

p.s.1 Včeraj smo malo zakrožili pozno v noč in sm zato tako lenobno nastrojen :)

p.s. 2 Dodajam link enga bloga, kjer se da prebrat še kakšen vic.

Anonimni pravi ...

Hm... tvojega shake-a se ne bi branil :) Sam kar si pa s snedvicem naredu je pa kriminal!!! :P

Anonimni pravi ...

snedvic je se kr dober videt, sam tak shake po 5 km teka... kak spravis to v zelodec :)?

Shkarpyan pravi ...

@raptor: In to ti, kao nek vegi :] Kaj fali sendviču :]

@marilla: lih po teku kar zgine :p