19.9.06

Popolne slike za nepopoln svet

Boing. Danes pa en video zapis. V novoustanovljeni mapi za zavihke, imenovani "blog material", se mi je namreč nabralo par reklam. Glede na to, da je tematika večinoma bolj moralna, sem razmišljal o prisotnosti takih reklam na naših televizijskih programih. Spomnil sem se na nekaj reklam proti pehotnim minam, iz domačih studiov pa je seveda najbolj znana rdeča vrtnica in slogan "ne skači v vodo, če nisi prepričan o njeni globini". Izvedba sicer bolj garažna, a vseeno je pustila določen pečat. Torej...

Glede na to, da sem se zadnjič razpisal tudi o prometu, naj bo prvi sledeči video o (ne)uporabi varnostnega pasu. Jaz se vežem praktično vsakič, odkar sem prišel iz avtošole. Na začetku se sicer nisem vezal na sovozniškem sedežu, ampak po prometni nesreči, kjer mi je pas mogoče rešil življenje, tudi to ni več vprašanje. Mislim pa da ne poznam nikogar, ki bi se vezal tudi na zadnjih sedežih. Mogoče pa bi se morali?



Metamfetamin je mamilo, ki je v Ameriki po nekaterih ocenah že prehitelo heroin, kar se tiče povpraševanja in števila odvisnikov. Je najmočnejše poživilo, kar jih pozna človeštvo. Konzumantu da mentaliteto supermana, za določen čas je največji as na svetu. Negativne posledice pa so strašne. Zasvojenost nastopi običajno že pri prvem odmerku, preneha le okrog 5% odvisnikov, večletna zloraba pa povzroči aknavost, probleme z očmi, kožo pljuči. Tule imate nekaj slik, ne ravno prijeten ogled. V Ameriki je bila tako sprožena obširna anti-kampanja, tu so še ostale reklame, priporočam ogled. Za info o methu gredo zasluge Modremu.



O nasilju nad ženskami nimam kaj dosti pisati. Kdor uporablja fizično silo za dokazovanje nadmoči nad nasprotnim spolom, ni vreden kaj dosti besed. Točno, pri nas je bila nekaj časa tudi prisotna kampanja, "vsaka (številka) ženska pade po stopnicah". Če se ne motim je bil napis tudi na Kolosejevih stopnicah.



Še en oglas, sicer bolj komercialne narave, a zato nič slabši.



No, pa da ne zamorim preveč, pri spodnjem videu je smeh zagotovljen. Nisem ravno prepričan, če je to originalen samostojen oglas, alternativna produkcija ali pa mogoče celo izsek iz snemanja tega, daljšega oglasa.



2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Izbira filmčkov - divine!!! Res hudo. Tud zapis kot celota seka :)

Shkarpyan pravi ...

Hehe, vidm da ti bom mogu narest eno medaljo za pridno komentiranje ;]