14.6.08

EURO 2008 - Prvi veliki poraženci

Čeprav sem zadel oba rezultata, sem si predstavljal malce drugačno stanje na igrišču. Sploh druga tekma je zagotovo presenetila vse. Na srečo prijetno presenetila.

Španija in Švedska

Furija je spet vknjižila vse tri točke, ampak še bolj mi je utrdila mnenje, da to ni ekipa, ki bi se lahko potegovala za eno izmed prvih treh mest. Obramba je zelo dobra, sredina s Senno in Fabregasom je zanesljiva in napad je ubijalski. Ampak proti ostalim favoritom bo to premalo, potrebna bo koncentracija in garanje vseh 90 minut, česar pa Aragonés v to ekipo ni prinesel. Španci igrajo premalo odločno in z enim izmed stalnih komentatorjev na blogu, Janezom, sva se enkrat že pogovarjala o tem, da ne obstaja igranje 's pol moči', 'z rezervo', itd. Igraš tako kot si sposoben in motiviran. In če se bo Španija po tako gladkih zmagah v skupinskem delu spet poslovila v četrtfinalu, bo javnost ponorela. Švedska brez Ibrahimoviča pa je nekje na nivoju Poljske, v napad bodo morali nujno uvoziti še kakšnega Zlatana ali Ibrota, da bodo lahko konkurenčni v bližnji prihodnosti.

Rusija in Grčija

Upam, da je bilo danes vidno, kar sem imel v mislih z 'Rusi so sposobni več'. Ekipa je sicer najbrž še premalo izkušena, da bi lahko konkurirala za višja mesta, a mislim da bodo ena izmed boljših reprezentanc v prihajajočih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Gus je opravil dobro delo in danes bi lahko zmagali tudi z večjo razliko. Tudi po golu sem sicer pričakoval bolj zaprto igro obeh ekip, ampak na srečo so se Grki povsem odprli in nam pripravili lepo in dinamično tekmo. Grki se torej poslavljajo od prvenstva in nedvomno se za njih končuje pravljica in nošenje po ramenih grške javnosti. Nekaj mi govori, da bo prvi iz reprezentance odletel prav današnji osmoljenec Nikopolidis.

Jutri na sporedu
SKUPINA A

Turčija:Češka
Švica:Portugalska

Moja napoved
Turčija:Češka - 1:2
Švica:Portugalska - 0:2



Klubi z največ zadetki na EP:
1. Real Madrid 5 (Sneijder, van Nistelrooy, Robben, Pepe)
2. Valencia 4 (Villa)
3. Bayern Munchen 3 (Podolski)
4. Inter Milan (Ibrahimovič), Barcelona (Deco, Henry), Arsenal (Fabregas, van Persie), Liverpool (Kuyt, Torres), Porto 2 (Quaresma, Meireles)

Shkarpyan vs. Čedo

1.Vratarja, ki bosta skupaj prejela manj golov v celotnem prvenstu (5€)
1. Shkarpyan: Pletikosa, Lehmann 3
2. Čedo: Buffon, Cech 7

2. Napadalca, ki bosta skupaj zabila več zadetkov v celotnem prvenstvu (5€)
1. Čedo: Villa, van Nistelrooy 5
1. Shkarpyan: Villa, Ronaldo 5

3.Ekipa, ki bo dlje prišla v prvenstvu (5€)
1.Shkarpyan: Nizozemska - skupinski del, 7-1 (gol razlika)
2.Čedo: Portugalska - skupinski del, 5-1 (gol razlika)

4.Ekipa, ki bo prej dosegla rdeči karton na prvenstvu (5€)
1.Shkarpyan: Italija - 0 (rdeči), 5 (rumeni)
2.Čedo: Švica - 0 (rdeči), 4 (rumeni)

2 komentarja:

Unknown pravi ...

Jo muhca a maš ti kak dobr link, kjer bi lahko videl "verjetne" postave za zadnje kolo? Predvsem me zanima kako misl V.Basten postavt (Robben,Kuyt,V.Persie)? Kaj pa ti mislš? Morem vedet zarad fantasy football-a:)

Shkarpyan pravi ...

90% sem prepričan, da ne bodo igrali Sneijder, van Nistelrooy, in de Jong.

Mislim, da bo postavil Robben-Affelay-van Persie, spredaj pa Huntelaar (če je že zdrav) ali pa eden izmed dvojice Kuyt-van der Vaart.