1.12.06

Foto zapis - Madrid

Takole, bolje malce pozno kot nikoli, krajši foto zapis iz obiska Madrida pred malce več kot dvema tednoma. Tistih prvotnih, iz živalskega vrta, še vedno nimam, bodo očitno šele drugo leto prišle na vrsto. Več fotk, kot običajno, v foto albumu.


Plaza de Cibeles - sredi trga fontana z rimsko boginjo narave Cibele (Ceres), ki jo vlečeta dva leva, okrog pa nekaj res fantastičnih zgradb. Na sliki je Palacio de Comunicaciones. Ko Real Madrid osvoji naslov, je tole osrednji prostor proslavljanja.

Palacio de Cristal, ki se nahaja v Parque del Buen Retiro. Cristal pomeni steklo, ne kristal. Gre za krasen steklen paviljon, dizajn s strani arhitekta Ricardo Velázquez Bosco, inspiracija pa naj bi bila Londonska Crystal Palace.

O teh stebrih in o spomeniku v čast Alfonsu XII sem že govoril, spodaj lahko najdete tudi filmček.

Prado Museum, njegova kolekcija je ena izmed največjih na svetu, ampak mi ga še nismo obiskali. Prvi postanek je bil namreč drug muzej, Museo de Arte Reina Sofia, kjer sem končno v živo videl dela, ki jih je ustvaril (zame) največji mojster sploh, Salvador Dalí.

Voila - le ena izmed sedemstotih Erasmus študentov v Madridu, ampak zato toliko bolj posebna - Jasmina iz Ptuja, jasno. Tole je bilo po postanku v Macu na koncu celodnevnega pohajkovanja po mestu, zato tako blažen izraz na obrazu.



Še krajši filmček, ki kaže dogajanje na sončen nedeljski dan v Retiru. Prisotni so bili le štirje bobnarji, pa je bilo vzdušje kar veselo. Kako je zvečer, ko jih je čez 30, si lahko le mislite. Bom poizkusil zajeti na mojem naslednjem izletu v Madrid - preden pridem domov - 18.12. pristanem za en teden na domačih tleh, na urniku je še vedno malce prostora, ampak pohitite ;]

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Kul, slikce!!! :) To zmeraj najrajš pogledam. Stari sam na uni slikci, ko si pa z Jasmino maš pa opasen imiđ :) K da bi uletu iz nanizanke Naša krajevna skupnost (edino očala te mal pomodernizirajo) :)

Shkarpyan pravi ...

Hehe, tko pač je, zadnji dan potovanja se vedno nosi cunje, ki ostanejo čiste :]

Anonimni pravi ...

Ma saj da ne boš mislu, da ni ok :) Jst se sicer kaj tazga ne bi obleku, ampak to še nič ne pomeni. Boš ti povedal kako to pali na nežnejši spol :)